p/s : header yang terlalu simple. macam budak - budak. HAHA tak reti buat header lah! xD

31 January 2012

Malaysia Tak Selamat Lagi

assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan...




okeh, sekarang pukul brapa? (sepatutnya time aku tgh taip ni pukul 9.40 malam) ye, waktu ini memang diwajibkan budak sekolah selenger macam aku ni siapkan kerja sekolah atau belajar mengadap buku tebal setebal-tebalnya idok. tapi tak apalah, aku nak buat post barulah. memang semalam nak update, tapi line berokband tenat sangat. bikin aku bengang je. reload punya reload page sampai jemu. tak guna...


berbalik pada tajuk post aku kali ini... baru je tadi aku bukak facebook, tetiba aku ada terbaca satu maklumat yang penting yang telah disharekan oleh kawan aku kat facebook. bila tengok je title 'HARUS BACA', memang patut kena bacalah.
























HARUS BACA !
Ini adalah sangat menakutkan, serupa dengan kes Ms Canny Ong. Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen minyak untuk mengisi minyak. Setelah selesai memenuhkan tangki minyak selepas membayar menggunakan kad kredit di pam dan ingin meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker dan memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan meminta wanita itu masuk ke dalam untuk membayar tunai.

Wanita itu keliru kerana dia telah selesai mengisi minyak dan pembayaran menggunakan kad kredit telah diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar tunai. Dengan perasaan sedikit marah, wanita itu terus masuk ke dalam kedai dan mempertikaikan tindakan petugas tersebut dan menuduh dia menipu. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita itu bertenang dan mendengar dengan teliti Atendan memberitahu ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah masuk ke dlm kereta dan bersembunyi dikerusi belakang . Dengan segera beliau telah menghubungi pihak polis. Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar dan meninggalkan kereta itu dengan tergesa-gesa.



Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita .. Salah satu cara yang mereka lakukan adalah dengan merangkak perlahan-lahan dan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamanya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa menculik mereka dan kemudiannya membunuh dan mencerai-beraikan mereka. Kaedah lain adalah dengan memaksa wanita itu masuk ke dalam kereta kemudian menculik mereka, Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua.

Pertama, wanita seharusnya lebih berhati-hati apabila ingin masuk ke dalam kereta pada waktu malam.
Kedua, Jangan letakkan kereta di tempat sunyi atau terpencil semata-mata ingin mendapatkan tempat letak kereta percuma!
Ketiga, Jika boleh, elakkan memandu seorang diri pada waktu malam! Ini adalah situasi sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan dicerai-ceraikan! Ini semua berlaku di Malaysia !

Jadikan amalan :
1. Pastikan kereta berkunci setiap masa walaupun anda meninggalkan kereta sebentar.
2. Periksa sekeliling kereta sebelum masuk ke dalam kereta.
3. Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam

Klik Button "Share" jika anda rasa info ini berguna.





aku cuma copy paste dari facebook. bila dah baca semua maklumat ni, peh aku rasa memang tak selamat lagi Malaysia sekarang. dahsyat jika difikirkan betul-betul terutama sekali bagi kaum yang lemah lembut macam aku ni. tak dapat dibayangkan jika tubuh aku ni dipotong-potong, organ aku semua diambil, ya ALLAH, nauzubillah minzalik... agak-agak lah penjenayah ni. organ manusia woi? diaorang tak rasa takut atau ngeri ke potong badan manusia macam diaorang sendiri? tak feel apa-apa ke? seronok sangat ke curi organ orang? memang menakutkan betul. curilah organ kambing ke, lembu ke, khinzir ke... dahsyat + dasat...


manusia zaman sekarang memang tak berhati perut. patutlah sanggup potong organ perut semata-mata nak dapatkan duit. bahangong. aku dah mula takut nak bawak basikal pergi beli topup malam-malam kat kedai belakang. mak aihh... manalah tahu tetiba je ada orang nak culik aku then curik bibir angelina jolie aku ni. minta dijauhkan, fuh fuhhh! 


jadi, para makcik, akak, adik perempuan semua... sama-samalah kita jaga diri kita sendiri. biar hilang kereta sekali pun, jangan hilang body kita ni. memang aku takut sangat-sangat perkara ini terjadi kat orang sekeliling aku yang aku kenal. dunia memang tak selamat sekarang ni. macam manalah aku nak hidup... takut!






p/s: Jangan bawak basikal malam-malam, bawak motor je. Boleh rempit laju-laju nak elak daripada organ kita diambil orang.

No comments: